Atilla Atasoy - Uğruna Video HD

Teşekkürler! Arkadaşlarınıza da önerin!

Bu videoyu beğenmediniz. Dikkate alacağız!

Ekleme Tarihi by Yönetici
94 İzlenme
Atilla Atasoy - Uğruna Fanmade Video
Atilla Atasoy'un 1981 yılında çıkardığı "Avare" adlı Abümünden bir parçadır.
Atilla Atasoy - Avare 1981
1. Atilla Atasoy - Ağlarım
2. Atilla Atasoy - Avare
3. Atilla Atasoy - Ben Bir Aşığım
4. Atilla Atasoy - Bir Bahar Akşami
5. Atilla Atasoy - Hem Aşık Hem Şaşkın
6. Atilla Atasoy - İhtiyar (Beyaz Guller)
7. Atilla Atasoy - Uğruna
8. Atilla Atasoy - Yalnız Kalan Sevgi
9. Atilla Atasoy - Yaşanmıyor Sensiz
10. Atilla Atasoy - Zaman Meyhanesi

Çocukluğu Marmaris ve Antalya'da, ilk gençlik yılları Ankara'da geçti. Eczacılık Yüksek Okulu'nu bitirdi. Müzik dünyamızda besteci, söz yazarı ve yorumcu olarak tanındı. Müzik eğitimi almaya daha beş yaşlarında mandolin ile başladı ve ilkokulda Ses ve Oyun Gücü Yarışması'nda birinci olup "Çoban" adlı müzikalde başrol oynamasıyle ağırlık kazandı. Öğrenimi süresince de tiyatro, müzikal, Türk Sanat, Türk Halk, Halk Dansları, bale, Modern Dans çalışmalarında bulundu. Bu arada bir çok enstrüman denedikten sonra gitarda karar kıldı ve gitar ile birlikte de beste çalışmalarına başladı. 1971 yılında Hıncal Uluç'un sunduğu "Bil Bul" adlı yarışma programında ilk kez kamera ile tanışan Atasoy, 1972'de Yavuz Gökmen'in prodüktörlüğündeki müzik-eğlence programıyla besteci-şarkıcı olarak lanse edildi. Ankara Radyo ve Televizyonu ile başlayan bir çok toplu ve solo programlarda, kendi bestelerinin yanı sıra Halk Müziği modernizasyonları ve Türk Sanat Müziği orkestrasyon denemelerini sergiledi. Bu arada Selim Atakan, Pepe Cursi, Şerif Yüzbaşıoğlu, Mehmet Erenler, Erol Sayan ve Melahat Pars ile çalıştı. "Anam / Cüce" isimli ilk plağını 1974 yılında doldurdu. Türkiye onu asıl 1975 Eurovision Türkiye elemelerinde ikinci olduğu "Dilenci" şarkısıyla tanıdı. O yıl Hey Dergisi'nin Ümit Veren Şarkıcı ödülünü aldı. Ayşe Mine ve Dağhan (Baydur) ile birlikte 1979 Eurovision Türkiye seçmelerine katılmışlardı. Finale gelemediler ve şarkılarından Hopşirinini isimli bir EP çıkarttılar. Atasoy, ardından 1979-1980 yıllarında yedek subay eczacı olarak askerliğini yaptı. Yurtiçinde olduğu kadar yurtdışında da (Tunus, Bulgaristan ve İsveç'te) ödüller kazandı. 6 Haziran 1982 Bulgaristan'ın Slanchev Briag kasabasında yapılan 18. Altın Orfe Müzik Festivali'nde, "Fırtına" ve "Like Bird" adlı parçalarla Türkiye'yi temsil eden Attila Atasoy iki özel ödül aldı. 1987'de "Farzet ki Ben Seni Hiç Tanımadım" şarkısı ile kendini tekrar hatırlattı. 1989'da Erdal Çelik'in yorumladığı söz ve müziği kendisine ait olan "Yaz Yağmuru" adlı bestesi Altın Güvercin Yarışması 3.lüğü aldı. 1994-1999 arasında kısa süren bir evlilik yaptı. Bu evlilikten 1995 doğumlu Ada adında bir kızı var. Halen müzik ve sahne çalışmalarını zaman zaman sürdürüyor ve eczacılık yapıyor.
Diskografi
Albümler
1978 Bir Gün Beni Ararsan
1981 Avare
1984 Sanadır Bütün Şarkılarım
1987 Farzet ki Ben Seni Hiç Tanımadım
1989 Rüyalar Ve Anılar (İmkansız)
1991 Gizli Çiçek
1994 Atilla Atasoy 94
1996 Ayrılık Sevdaya Dahil (maxi single)
2002 Biraz
2007 Düş Gezginleri
2011 Orda Mısın?
2013 Atasoy'dan Koyutürk Tangoları

45'likler
1974 Anam & Cüce
1974 Dilenci & İstiyorum
1974 Kurtulamazsın & Haberler
1976 Gülmek Ya Da Gülmemek & Sitem
1977 Son Pişmanlık & Bir Gün Beni Ararsan
1978 Duygusuz & Bilinmez
1979 Hopşirinini & Bir Dünya Kuralım % Kirli Şarkı
1980 Kışla Havası & Günah Bende



Atilla Atasoy Uğruna Video HD
Atilla Atasoy Avare
Atilla atasoy 1981
Kategori
Nostalji

Yorum Yazın

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.